donderdag 14 april 2016

*Self-made sushi*



Ik zei al maanden dat ik zo graag nog eens wilde sushi gaan eten. Maar het kwam er maar niet van dus heb ik vorige week heb ik zelf sushi gemaakt voor de eerste keer. Ik dacht eerlijk gezegd echt dat het ging mislukken.

Maar het is echt nog goed gelukt voor een eerste keer. Het was echt hemels lekker. Het heeft zeker mijn verwachtingen overtroffen. Ik ga dit snel nog eens maken! Hebben jullie al eens zelf sushi gemaakt, of gegeten?

Hier heb je het recept die ik gebruikt heb om deze overheerlijke sushi te kunnen bereiden.
(4 personen) Het recept komt van Jeroen Meus.

wat heb je nodig?

  • 500 g sushirijst
  • 200 g zalmfilets
  • 1⁄2 komkommer
  • 8 eetlepels speciale sushiazijn (mengeling van mirin, azijn en zout)
  • norivel
  • zout
  • wasabi
  • sojasaus
  • opgelegde gember
Bereiding

  • Spoel de sushirijst tot het water helemaal helder blijft. Reken op meerdere spoelbeurten.
  • Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst).
  • Breng aan de kook en laat de rijst beetgaar worden. Al het vocht moet opgenomen zijn.
  • Verwarm de sushiazijn met het zout in een steelpannetje.
  • Stort de rijst in een grote platte schaal en giet er het azijnmengsel over. Schep alles voorzichtig door elkaar en koel de rijst af tot kamertemperatuur met een haardroger met koude lucht of een waaier.
  • Snijd de komkommer zonder de zaadjes eerst in dunne plakken en dan in fijne repen.
  • Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de vis ook in fijne repen.
  • Leg een sushimatje met de doffe kant naar boven en leg er een norivel op.
  • Schep rijst op het norivel en duw voorzichtig plat met natte vingers. Blijf op 2 cm van de boven- en de onderrand.
  • Leg in de breedte reepjes zalm en komkommer in het midden van de rijst.
  • Rol het norivel met vulling op met behulp van het sushimatje.
  • Smeer de rand van het norivel in met een beetje water en wasabi. Duw goed aan met behulp van het matje.
  • Snijd de buitenste randen weg en snijd de rol in repen van 2 cm.
  • Serveer de sushi met wasabi, sojasaus en opgelegde gember.
Greetz Rani


bron recept: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/simpele-sushi-maki

5 opmerkingen :

  1. Dat ziet er zo goed uit! Als ik nog eens bij u kom, ga je dit dan eens maken? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit zeg! Ik heb trouwens echt lang geen sushi meer gegeten! Wel weer zin in :-D

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit! Mij lijkt dit ook wel leuk om een keer te doen, alleen ben ik hier thuis de enige die sushi lust helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er heerlijk uit zeg! Als sushi liefhebber lijkt mij dit ook heel leuk om te maken. :)

    BeantwoordenVerwijderen

♥Leave a comment ♥